Praktische gids voor mede-eigenaars

Wil je meer weten over de wet op mede-eigendom? Raadpleeg hier de praktische gids voor mede-eigenaars. 

Proficiat, je bent eigenaar geworden van je eigen appartement! Of je bent nog op zoek naar jouw eigen stekje? Of beheert onze syndicdienst het gebouw waarin jouw appartement is gelegen?  

Hoe dan ook, eigenaar zijn van een appartement is niet helemaal hetzelfde als eigenaar zijn van een huis. Je bent namelijk niet enkel eigenaar van je eigen appartement, maar ook mede-eigenaar van het gebouw waarin het appartement zich bevindt. Hieraan zijn dan ook bepaalde rechten en plichten verbonden die voorvloeien uit de wet op de mede-eigendom. Deze regels en plichten zijn er om het wonen in het gebouw zo goed aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Deze regels en plichten worden omschreven in de statuten van je residentie. De statuten omvatten de Basisakte, het Reglement van Mede-eigendom en het reglement van interne orde (RIO). In die delen worden alle verschillende regels vastgelegd over het praktische reilen en zeilen van je residentie. Van verdeling van eigendom, over kosten tot een aantal praktische afspraken van samen leven in je mede-eigendom.

Wil je meer weten over de wet op mede-eigendom?

Via onderstaande link verkrijg je een praktische gids voor mede-eigenaars:

https://issuu.com/orisnv/docs/brochure_mede-eigendom_v6