In 10 jaar is het aantal BIV-erkende vastgoedmakelaars gestegen met 2.110

In de voorbije 10 jaar is het aantal BIV-erkende vastgoedmakelaars gestegen van 8.840 naar 10.950. Zo zegt Daniël Buschman, voorzitter van CIB-Vlaanderen in het editoriaal van Vastgoedflitsen van 13 mei.

Dat is een stijging van ruim 20%. Gelukkig zijn de eigenaars van vastgoed meegegaan in dezelfde trend. Terwijl 10 jaar geleden minder dan de helft van de verkopers van vastgoed een beroep deden op de deskundige hulp van een vastgoedmakelaar, is dat in Vlaanderen op vandaag al het geval voor meer dan 6 op 10 verkopers.

De verklaring ligt voor de hand: de verkoop van vastgoed is administratief een stevige opdracht geworden om tot een goed einde te brengen. Alle informatieverplichtingen in combinatie met het belang van de transactie hebben geleid tot een stijgende behoefte aan de inschakeling van een vastgoedexpert. De stijgende moeilijkheidsgraad van de correcte afhandeling heeft navenant gezorgd voor steeds betere opleiding. Vastgoedbemiddelaars en vastgoedbeheerders laten zich permanent bijscholen. Dat is zowel noodzaak als wettelijke verplichting. Het aanbod van vastgoedopleiding als volwaardige studierichting heeft ook gezorgd voor een instroom aan jonge goed opgeleide bemiddelaars die hun weg vinden naar de bestaande werkgevers-vastgoedkantoren.

Als kantoor dat al meer dan 67 jaar bestaat, stond en staat Agence Dermul steeds op de eerste rij van elke vastgoedtrend. Vaak zelfs als pionier. Met een ijzersterk, ervaren en goed opgeleid team experten in vastgoed als resultaat.

Op zoek naar vastgoed? www.dermul.be

Nood aan vastgoedadvies? info@dermul.be