19 redenen waarom Oostende de beste plek is om te verblijven.

 1. Waarom Oostende? Oostende is Stad én Zee. Zoek die unieke combinatie maar in Vlaanderen. Of in de onmiddellijk aanpalende buurlanden. Stad én Zee. Zee en Stad. Het is uniek.
 2. Investeren in een stedelijke omgeving = investeren in de toekomst. Want het is hier dat er het meeste vraag is naar woon- en leefruimte. Het is hier dat de prijzen, onafhankelijk van modegrillen, sterk zijn en blijven.
 3. Oostende is natuur. Klinkt dat vreemd voor een stad? Voor elke andere stad ja, maar Oostende is bijzonder. Wanneer je de natuur wil, onmiddellijk palend aan de stad, dan heb je die. Dijk en zee aan de ene kant. Het Maria Hendrikapark aan de landzijde. Binnenin vind je het Leopoldpark. In het Oosten de rust van de Oosteroever. In het Westen het landelijke van Mariakerke en Provinciaal Domein Raversijde (http://www.raversyde.be/).
 4. Havens om uit te vertrekken en in toe te komen. Zeehaven. Vissershaven. Yachthavens (ja, het zijn er 2: de Mercator Jachthaven http://www.mercatormarina.be/ met de Royal North Sea Yacht Club http://www.rnsyc.be/ostend/ en de Jachthaven achteraan de vaargeul met de oudste yachtclub van België Royal Yacht Club Oostende http://www.ryco.be/). Luchthaven (www.ost.aero). Treinstation. Autosnelweg.
 5. Oostende groeit. En versterkt zichzelf. Niet enkel de modieuze inbreiding zoals elke stad toepast om zichzelf te valoriseren. Maar ook op de Oosteroever. Tussen het Vuurtorendok en de Hendrik Baelskaai verrijst een unieke stadsontwikkeling waar elke kuststad ons om benijdt. Kom kijken en leer waarom. http://www.dermul.be/nl/baelskaai-21 
 6. Vakantiesfeer op elk moment van het jaar. In Oostende is die sfeer er ook buiten de zomer. In Oostende is de vakantiesfeer er ook buiten de schoolvakanties. Vrije tijd krijgt in Oostende inhoud. Uw vrije tijd krijgt in Oostende de invulling die u wil geven. Eindelijk tijd voor zezelf (www.visitoostende.be).  
 7. Oostende is Ensor. De beroemde Oostendenaar Baron James Ensor flaneerde hier op de dijk. Hij drukte zijn stempel op Oostende en omgekeerd. Grote kunst die toegankelijk is. Kunst die bekoort. Kunt die vertelt. Over Oostende. Over de zee. Over de mensen aan zee. 
 8. Cultuur. James Ensor is niet onze enige Meester van de Zee. Er is ook Leon Spilliaert. Er is Permeke. En er is zoveel meer te ontdekken in Mu.ZEE, het Kunstmuseum aan Zee. Belgische kunst van 1830 tot nu. www.muzee.be.
 9. Cultuurcentrum De Grote Post. www.degrotepost.be. Het Oostendse CC bestaat ondertussen bijna 3 jaar en draait op volle toeren. Dit schitterende geklasseerde gebouw geeft letterlijk en figuurlijk ruimte en plaats voor cultuur en podiumkunsten.
 10. Oostende heeft een warm hart voor Theater en het Theater heeft een hart voor Oostende. En dat zorgt voor een jaarlijks feest tijdens Theater aan Zee. Midden in de zomer ontvangt Oostende jong theatergeweld en gevestigde waarden. Dit festival is uitgegroeid tot het jaarlijkse zomer-rendez-vous van elke theaterliefhebber. www.theateraanzee.be
 11. Populaire Cultuur. Van klassieke concerten tot K3. Feelgood musicals als Cats of Mamma Mia. Stan van Samang of Rob de Nijs. Bekijk de jaarkalender en boek uw tickets. (http://www.kursaaloostende.be/).
 12. Dat Oostende de ideale uitvalsbasis is om te fietsen wordt overvloedig geïllustreerd door ‘Het Groen Lint’ (www.oostende.be/groenlint), een gevarieerde route door en rond Oostende. De route leidt langs 15 bijzondere plaatsen die een parelsnoer vormen van bezienswaardigheden.
 13. Zwem in zeewater. In Oostende kon dit niet alleen in zee maar ook in het Stedelijk zwembad. Dat in de zomer daarenboven nog eens beschikt over een buitenzwembad en kleine ligweide er rond. In het stedelijk zwembad kan het niet meer in zeewater. Maar als je nog eens wil zwemmen in dit voorbeeld van architecturaal brutalisme dan doe je dat beter nu nog eens. Want binnen een paar jaar zal dit gebouw verdwijnen.
 14. Film in Oostende. Hier vind je niet alleen de enige Kinepolis aan de Kust maar ook het jaarlijkse Filmfestival van Oostende telkens in de maand september (www.filmfestivaloostende.be). 
 15. Drie soorten klanten voor uw woonvastgoed. Door de eigenheid van Oostende heeft uw vastgoed drie soorten kandidaat-kopers: kopers die er zelf willen wonen, kopers die willen investeren en verhuren en tenslotte kopers die een tweede verblijf willen. En iedereen weet: hoe meer kandidaat-kopers, hoe beter voor de marktwaarde.
 16. Funshopping in Oostende. Dankzij de aanwezigheid van de stadsbevolking en de tweede verblijvers en verblijfstoeristen, biedt Oostende een leuke mix van allerhande winkels op een compacte oppervlakte. Winkelketens in de autovrije winkelstraten en kleine speciaalzaken in de aanpalende straten. En dat aangevuld met tearooms en restaurants volgens ieders beurs en goesting.
 17. Aantrekkelijke publieksevenementen het ganse jaar door. Voorsmaakjes? Kijk eens op www.youtube.com/user/visitoostende
 18. Het strand van Oostende. Want ons strand is meervoudig. Het meest gekend is wellicht het centrale strand in de buurt van het Kursaal. En dat is ook het drukste strand. Met bediening aan het stuk privéstrand van het Lido waar u windschermen en ligbedden kunt huren in alle luxe. Op het einde van de Koninklijke Gaanderijen vindt u het Sportstrand, palend aan de surfclub Outside (www.vvwinout.be), waar u de kitsurfers, strandzeilers met hun Blokarts, windsurfers en beachvolleybalspelers in actie kunt zien. Verder richting Raversijde wordt het strand ongerept en hebt u het strand quasi voor u alleen. Maar ook in het Oosten van Oostende, aan de overzijde van de haven, vindt u puur natuur met enkel de ruwe Spinoladijk die strand en duinen van elkaar scheiden.
 19. De Specialiteit van Oostende? Diversiteit in vrije tijd. Omdat het waar is en omdat het de enige  manier om een onuitputtelijke opsomming toch af te sluiten. Waarom is die diversiteit zo belangrijk? Ach, de chauvinisten zullen zeggen dat we met Lafayette het mooiste en tofste café hebben. Of met Brasserie Du Parc de ultieme art deco brasserie (www.brasserieduparc.be). Dat de Delvaux winkel in de Adolf Buylstraat de oudste winkel is van dat bijzondere merk. Dat Ostend Tennis Club het mooiste clubhuis heeft van alle tennisclubs. Dat de paardenrennen in de Wellington Hippodroom de sfeer van de grote dagen terug hebben gebracht. Dat de Koninklijke Gaanderijen in elk familiealbum prijkt bij een huwelijk, jubileum of kinderfeest. Dat een bezoek aan de Vistrap beter leert wat de vis van het seizoen is dan een kalender of poster. Dat de wandeling van 400 m in zee op de Westelijke strekdam uniek is langsheen de ganse Atlantische kust. Dat… Dat het die diversiteit is die er voor zorgt dat iedereen die Oostende heeft leren kennen en appreciëren, altijd terug keert. En velen keren zo vaak en zo graag terug, dat ze er blijven en zich vestigen. Aanspoelen zeggen wij dan. Da’s de overtreffende trap van thuis komen.
  ​​​​

Geniet dus van uw zoektocht naar uw vastgoedinvestering in Oostende en geniet tijdens en nadien met volle teugen van uw vrije tijd. Investeren in Oostende, dat is investeren in uw levenskwaliteit.